Aardbeving eiland Ischia

Drie broertjes gered uit puin na aardbeving voor de kust van Napels

Foto AP

Reddingswerkers hebben in de loop van dinsdag drie broertjes weten te redden uit het puin op Ischia. Het eiland voor de kust van Napels werd maandagavond getroffen door een aardbeving waarbij twee vrouwen de dood vonden en 39 mensen gewond raakten.

Dinsdagmiddag lokale tijd, ongeveer zestien uur na de aardbeving, werd een 11-jarige gered. Zijn 8-jarige broertje was eerder uit het puin getrokken, en hun babybroertje ’s ochtends vroeg. De aardbeving, met een kracht van 4 op de schaal van Richter, vond plaats aan de noordkust van het eiland. Ischia heeft een inwonertal van 50.000, maar dat verveelvoudigt in de zomer door de populariteit van het eiland bij toeristen en dagjesmensen. (BBC)

    • Maartje Somers