Winkelketen Witteveen maakt doorstart

Bij de winkelketen voor de “modebewuste, volwassen vrouw” werkten ruim 400 mensen.

Een filiaal van Witteveen Foto ANP/Remko de Waal

Damesmodeketen Witteveen blijft bestaan. Het modebedrijf werd 25 juli failliet verklaard door de rechtbank Midden-Nederland, maar een groep Nederlandse investeerders is maandag tot een overeenkomst gekomen met de curator van Witteveen over een doorstart. Dit bevestigt een woordvoerder van het bedrijf desgevraagd.

Het damesmodebedrijf, dat zich richt op de “modebewuste, volwassen vrouw”, had 94 vestigingen verspreid door heel Nederland. Er werkten zo’n vierhonderd medewerkers. De curator van het bedrijf, Rinke Dulack, meldt in een persbericht dat ten minste 70 procent van het originele winkelpersoneel een nieuwe baan aangeboden krijgt.

Investeerders

Uit wie en hoeveel personen de groep investeerders bestaat, kan de woordvoerder niet zeggen. Ook is het nog niet duidelijk hoeveel vestigingen heropend zullen worden. “Het idee is zoveel mogelijk. We gaan hierover in gesprek met leveranciers, de verhuurders van de panden en het winkelpersoneel,” meldt de woordvoerder.

In 2015 had het bedrijf een bankschuld van meer dan 9 miljoen euro en leed het een nettoverlies van meer dan 800.000 euro. Witteveen treedt in de voetsporen van Miss Etam en MS Mode, die na hun faillissement ook een doorstart maakten.

    • Floor Bouma