Rechtszaak

Oud-bewindsman Linschoten verdacht van onjuiste aangifte

Oud-staatssecretaris Robin Linschoten moet voor de rechter verschijnen omdat hij verdacht wordt van opzettelijk onjuiste of onvolledige belastingaangifte. Het gaat om de periode tussen begin oktober 2010 en eind oktober 2012, zo staat in de aanklacht tegen de voormalige VVD-politicus. De zaak dient vrijdag 1 september voor de meervoudige kamer van de rechtbank in Amsterdam. De inmiddels zestigjarige Linschoten was van 1994 tot 1996 staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Voor zijn staatssecretariaat was hij twaalf jaar lid van de Tweede Kamer voor de liberalen. Hij was in 1982 met 25 jaar het jongste Kamerlid. Na de politiek werkte Linschoten onder meer bij verzekeraar Interpolis, de DSB Bank en was hij kroonlid van de Sociaal Economische Raad (SER). (ANP)