Kim Wall

Lichaamsdelen op zee mogelijk van vermiste Zweedse journalist

De Deense politie heeft op zee lichaamsdelen gevonden die mogelijk toebehoren aan de mogelijk vermoorde Zweedse journalist Kim Wall. Volgens de politie is het nog te vroeg om te zeggen dat het inderdaad om Kim Wall gaat, daarover moet DNA-onderzoek zekerheid verschaffen. De 30-jarige journalist verdween eerder deze maand nadat zij met de Deense uitvinder Peter Madsen was gaan varen op zijn onderzeeboot. Madsen, die zelf werd gered op zee, wordt ervan verdacht dat hij Wall heeft vermoord. Zelf stelt hij dat de vrouw door een ongeluk om het leven is gekomen. Na het ongeval zou hij haar een zeemansgraf hebben gegeven in de baai van Køge. De autoriteiten hielden er al langer rekening mee dat de vrouw niet meer in leven is. De onderzeeër is expres tot zinken gebracht. (NRC)

    • Eva Cukier