Compensatie

Herbalife paait aandeelhouders met forse terugkoop van aandelen

Het Amerikaanse Herbalife behoorde maandag tot de grootste stijgers op de aandelenbeurs nadat de maker van voedingssupplementen en vitaminen bekend had gemaakt voor 600 miljoen dollar aan eigen aandelen te kopen. Het bedrijf combineerde dit nieuws met de bekendmaking dat gesprekken met een potentiële koper van het bedrijf afgelopen week waren gestrand. Herbalife koopt de aandelen niet alleen voor een gegarandeerde prijs terug, maar betaalt ook een premie als het bedrijf binnen twee jaar voor een hoger bedrag wordt verkocht. Daarbij is met grootaandeelhouder Carl Icahn afgesproken dat hij zijn stukken niet aanbiedt. Herbalife heeft het al jaren aan de stok met de activistische belegger Bill Ackman die speculeert op de ondergang van de onderneming. (NRC)