Showbusiness

Jerry Lewis (91) – komiek, acteur, zanger en regisseur – overleden

De legendarische Amerikaanse komiek, acteur, regisseur en zanger Jerry Lewis is zondag op 91-jarige leeftijd overleden in zijn huis in Las Vegas. Lewis vormde samen met Dean Martin in de jaren vijftig een van de meest succesvolle duo’s in de geschiedenis van de Amerikaanse showbusiness. In 1956 gingen ze uit elkaar, omdat het Martin stoorde dat Lewis altijd de meeste aandacht kreeg. De bekendste films van Lewis waren The Bellboy (1960) en The Nutty Professor (1963), waarin hij acteerde én regisseerde. Ook vond Lewis nog tijd om in de jaren vijftig en zestig cd’s uit te brengen. Van zijn nummer ‘Rock-a-Bye Your Baby’ werden vier miljoen exemplaren verkocht. Vanaf het einde van de jaren zestig nam zijn populariteit af. Er werd vaak gezegd dat zijn ego te groot was geworden. (NRC)

    • Hanneke Rietberg