La douce France bovenaan in de Goal van het Weekend

Mooie doelpunten uit eigen land dit weekend en ook de Nederlanders over de grens lieten zich zien. Maar de beste doelpunten kwamen dit keer met name uit Frankrijk.

Lekkere goals zondag in de eredivisie. Lasse Schöne had een aardige, maar aan het andere eind van de Arena mocht die van Oussama Idrissi er ook zeker zijn. Een dag eerder bezorgde Marc Bartra een prima seizoenstart aan Peter Bosz.

De Nederlanders in het buitenland dan? Bas Dost gaat verder waar hij voor de vakantie was gebleven: goals maken, en nog meer goals maken. Voor Olympique Lyon liet Kenny Tete z’n eerste noteren en om diens voorselectie voor Oranje op te luisteren zette Ryan Babel zichzelf ook op het scorebord.

En dan Neymar? Hij mocht lekker frommelen in de zestien van Toulouse en staat nu al op drie goals in twee wedstrijden voor PSG.

3. Gheorge Grozav (KARABÜKSPOR v Başakşehir 3-1)

Er was flink wat competitie voor plek 3 deze week. Andrija Pavlovic (FC Kopenhagen) maakte op deze manier de winnende terwijl Bruno Fernandes (Sporting Portugal) juist heel fraai de score opende voor de ploeg van Bas Dost. Wij gaan voor de goal van Gheorge Grozav tegen de ploeg van Eljero Elia, Emmanuel Adebayor en oud-PSV’er Manuel Da Costa. Niet specifiek daarom, maar omdat ‘ie steengoed is:

2. Nabil Fekir (OLYMPIQUE LYON v Bordeaux 1-0)

Hij is een nieuw voorbeeld van een exponent van de jeugdopleiding van Lyon. Dit doelpunt… Ja hoe verzint hij het eigenlijk? Toegegeven; een merkwaardige balvlucht helpt Fekir, zie ook de herhalingen. Of had hij het allemaal zo bedacht?

1. Florian Martin (Nancy v SOCHAUX 2-2)

Tsja, wat moet je nog als er zulk vuurwerk is afgeleverd. Kon het nog beter dan bovenstaande goals? Jazeker. We blijven in Frankrijk, al mocht de treffer van André Vidigal er zijn. De 18-jarige Portugees werd deze zomer gestrikt door Fortuna Sittard, en wij weten nu waarom. Maar uiteindelijk kwam het mooiste uit de Franse Ligue 2 (vandaar de matige beeldkwaliteit, excuses):

    • Jules Seegers