Eredivisie

PSV wint ruim van NAC,VVV-Venlo verrast opnieuw

PSV heeft ook de tweede competitiewedstrijd gewonnen. De ploeg van trainer Phillip Cocu won op bezoek bij NAC Breda met 4-1. Vorig weekeinde was de Eindhovense formatie met 3-2 te sterk voor AZ.

PSV kwam dankzij Steven Bergwijn op voorsprong. Thierry Ambrose zorgde uit een strafschop voor de ruststand van 1-1.

Aanvoerder Marco van Ginkel zette de bezoekers na een uur weer op voorsprong (1-2) waarna Hirving Lozano het duel in de 69ste minuut besliste (1-3). Jorrit Hendrix tilde in de eindfase de stand naar 1-4.

Het gepromoveerde NAC Breda, dat vorig weekeinde ook al met 4-1 verloor van Vitesse, wacht nog op het eerste punt.

VVV-Venlo is voorlopig de verrassing van de eredivisie. Na de zege van vorige week op Sparta (3-0) won de kampioen ook verdiend bij FC Twente (2-1). Vito van Crooy en Jerold Promes scoorden voor rust namens de bezoekers.

FC Twente kwam niet verder dan een treffer van Tom Boere en is na twee speelronden nog zonder punten.

FC Utrecht heeft de uitstekende vorm bij het begin van het nieuwe seizoen voortgezet met een overwinning op Willem II. In stadion Galgenwaard was de club duidelijk te sterk voor de bezoekers uit Tilburg, 2-0. (ANP)