Buitenlands voetbal

Peter Bosz met Borussia Dortmund al na één speelronde koploper van Duitsland

Trainer Peter Bosz is met Borussia Dortmund uitstekend aan het nieuwe seizoen van de Bundesliga begonnen. Hij zag zijn ploeg een overtuigende zege bij VfL Wolfsburg boeken (0-3).

Op basis van doelsaldo is Borussia Dortmund na één speelronde koploper in Duitsland. Bosz stond vorig seizoen met Ajax nooit bovenaan in de eredivisie. Christian Pulisic, Marc Bartra en Pierre-Emerick Aubameyang scoorden voor Borussia Dortmund. Trainer Andries Jonker zag Wolfsburg op veel fronten tekortkomen. Hij wisselde de zwak spelende Riechedly Bazoer.

Met Rick van Drongelen als basisspeler won Hamburger SV van FC Augsburg (1-0). De 18-jarige verdediger, vorig seizoen actief voor Sparta, speelde de hele wedstrijd.

RB Leipzig, de sensatie van vorig seizoen in Duitsland, verloor op bezoek bij Schalke 04 met 2-0.

Van de titelkandidaten in Engeland heeft voorlopig alleen Manchester United zes punten binnen na twee speelronden. De ploeg van trainer José Mourinho won zaterdag de uitwedstrijd bij Swansea City met 0-4, terwijl concurrent Arsenal verrassend onderuit ging bij Stoke City (1-0). Kampioen Chelsea won zondag de topper tegen Tottenham Hotspur op Wembley dankzij twee treffers van de Spanjaard Marcos Alonso: 1-2. Trainer Frank de Boer verloor met zijn Crystal Palace met 1-0 bij Liverpool. (ANP)