Doden na aardbeving op Italiaans eiland

De aardbeving vond maandagavond plaats op het eiland Ischia. Nog zeker twee kinderen liggen onder het puin.

Beschadigde gebouwen na een aardbeving met een kracht van 4,0 op het Italiaanse eiland Ischia.
Beschadigde gebouwen na een aardbeving met een kracht van 4,0 op het Italiaanse eiland Ischia. EPA/SERENELLA MATTERA

Bij een aardbeving op het Italiaans vakantie-eiland Ischia zijn maandagavond zeker twee doden gevallen. Bijna veertig anderen raakten gewond, zo meldt de lokale brandweer dinsdagochtend aan het Italiaanse persbureau ANSA. De brandweer is op dit moment nog bezig enkele gewonden van onder het puin van de ingestorte gebouwen te bevrijden.

Van in elk geval twee kinderen is bekend dat ze onder de brokstukken liggen: ze reageren op vragen van de brandweer. Hun kleine broertje werd eerder maandagnacht al levend van onder het puin van hetzelfde huis gehaald. Naar nog zeker één andere vermiste wordt momenteel gezocht, liet de politie aan persbureau AP weten.

De aardbeving vond om even voor 21.00 uur plaats en had een kracht van 4,0. Na de eerste, heftigste beving hebben volgens de politie nog zeker veertien kleinere bevingen plaatsgevonden, meldt AFP. Vanwege angst voor nieuwe bevingen hebben reddingswerkers de hele nacht doorgezocht naar gewonden en vermisten.

De eerste boot

Op het moment van de aardschok bevonden zich op Ischia ook veel toeristen. Sommige van hen namen volgens ANSA nog maandagnacht de veerboot terug naar het vasteland. Andere vakantiegangers bleven op het eiland en brachten de nacht - net als de bewoners - door op picknickbankjes of op straat.

De aardbeving op Ischia, dat zo’n 46.000 inwoners telt en in de Golf van Napels ligt, komt bijna exact een jaar na de zware aardbeving in Midden-Italië. Daarbij kwamen toen bijna driehonderd mensen om het leven. De aardbeving in het dorpje Amatrice kostte vorig jaar aan bijna driehonderd mensen het leven.