Aanrijding

Auto rijdt in op bushokjes Marseille: één dode, één gewonde

In de Franse kustplaats Marseille is deze maandagmorgen één persoon om het leven gekomen toen een auto op een bushokje inreed. Dat melden Franse media. De bestuurder van het voertuig is gearresteerd. De motieven van de bestuurder zijn nog onbekend en of sprake is van een aanslag of een ongeluk was deze ochtend nog onduidelijk. Het slachtoffer, een 42-jarige vrouw, werd bij een bushokje aangereden door een auto in de buurt La Valentine. De politie heeft mensen daarom gevraagd uit de buurt te blijven van de bushokjes. Volgens de krant La Provence zou hetzelfde voertuig in de buurt Croix-Rouge een 29-jarige vrouw hebben aangereden die ook bij een bushokje stond. Zij raakte gewond. De mogelijke dader is opgepakt in het centrum van Marseille. (NRC)