Drie doden na neerstorten vliegtuigje in Zwitserland

Alle drie de inzittenden van het vliegtuigje kwamen om het leven. Over de oorzaak van de crash is nog niks bekend.

Zwitserse patrouillevliegtuigen bij St. Moritz. Foto ter illustratie.
Zwitserse patrouillevliegtuigen bij St. Moritz. Foto ter illustratie. Foto: Gian Ehrenzeller/EPA

In de Zwitserse Alpen is een vliegtuigje neergestort. Alle drie de inzittenden zijn omgekomen. Het ongeluk gebeurde op de 2252 meter hoge Sanetschpas in het kanton Wallis in het zuidwesten van Zwitserland.

Het gaat om een toestel van het type ‘Piper Warrior II’ dat al vanaf 1976 in productie is en vier zitplaatsen heeft. Het vliegtuigje was om 12.55 uur vanmiddag opgestegen en stortte volgens de politie ongeveer een kwartier later neer. Over de oorzaak van de crash is nog niks bekend.

Het vliegtuigje stond op naam van een hobbyclub uit Seeland, schrijft de Luzerner Zeitung.

Er gebeuren vaker ongelukken met kleine vliegtuigjes in de Zwitserse Alpen. Vorige week kwam een 42-jarige man om het leven toen zijn zweefvliegtuig crashte in het kanton Freiburg niet ver van waar het ongeluk van deze zondag plaatsvond.

En vorige maand raakte een 44-jarige piloot gewond toen zijn vliegtuig neerstortte vlak na het opstijgen vanaf het vliegveld van Bern.