Overname

Nu wel succes met overname van Duitse farmaceut Stada

De investeringsmaatschappijen Bain en Cinven zijn er bij hun tweede poging in geslaagd de Duitse farmaceut Stada Arzneimittel over te nemen, voor 5,4 miljard euro. Er hebben zich genoeg aandeelhouders aangemeld om de overname te kunnen laten doorgaan. Volgens de investeerders is 63 procent van de aandelen aangemeld, de minimale acceptatiegrens, wat betekent dat het bod kan worden doorgezet. Eerder zagen Bain en Cinven een overname stranden, omdat er onvoldoende aandelen waren aangemeld. Daarop werd het bod op Stada verhoogd en de minimale acceptatiegrens verlaagd. De activistische investeerder Elliott, onder meer bekend van zijn rol bij AkzoNobel, is ook betrokken bij Stada, als grote aandeelhouder. Elliott zou de overname door Bain en Cinven steunen. (ANP/Bloomberg)