Opinie

    • Anna Tuenter

Klimboom

Ikje

Een van de mooiste wandelingen van Nederland loopt door de Veluwezoom. Studievriendin Elisa en ik waagden ons eraan. Halverwege ging het bos over in hei. Daar stond hij: een grove den met uitnodigend laaghangende, kronkelende takken.

„Dit is echt een goede klimboom”, zei ik. „Ja!”, zei Elisa. Twijfel.

Elisa: „We doen het gewoon!”

Kijk eens, SIRE, dachten we.

Eenmaal in de boom vingen we twee conversaties op tussen passerende ouders en hun kinderen. Jongetje van rond de acht: „Waarom klimt die moeder in die boom?” (Alles boven de 20 ziet eruit als een moeder.) Vader: „Omdat ze dat leuk vindt, denk ik.”

Meisje van dezelfde leeftijd: „Oh, mag ik ook klimmen?”

Moeder: „Nee, dat is niet voor meisjes.”

Lezers zijn de auteur van deze rubriek. Een Ikje is een persoonlijke ervaring of anekdote in maximaal 120 woorden. Insturen via ik@nrc.nl