In beeld

Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. (Let op: deze serie kan schokkende beelden bevatten).
Donderdagavond kwamen dertien mensen om het leven en raakten zeker honderd mensen gewond toen een bestelbus de Rambla inreed, een boulevard in Barcelona waar veel toeristen komen. Die aanslag is door IS opgeëist.
David Armengou/EPA
Een vrouw steekt een kaarsje aan op de plek waar donderdag een busje op mensen inreed, op de Rambla in Barcelona.
Sergio Perez/ANP
Bezoekers van het Sportpaleis Krylatskoje in Moskou zoeken op een hete dag verkoeling bij watersproeiende ventilators.
Alexander Zemlianichenko Jr./AP
Model Omid Arman poseert in traditionele Afghaanse kleding van zijn werkgever Ajmal Haqiqi. Door het tentoonstellen en verkopen van traditionele Afghaanse klederdracht hoopt Haqiqi de 5000 jaar oude Afghaanse cultuur te behouden.
Rahmat Gul/AP
In Alabama wordt het Confederate Monument in Linn Park afgezet. Eerder deze week werd in Durham, North Carolina, een monument neergehaald door betogers naar aanleiding van de extreem-rechtse rellen in Charlottesville afgelopen weekend.
Joe Songer/AL.com via AP
Deelnemer aan de vermaarde paardenrace Palio dell’Assunta in het centrum van de Italiaanse stad Siena.
Stefano Rellandini/Reuters
Mijnwerkers in Marikana in Zuid-Afrika herdenken het Marikanabloedbad. In 2012 opende de politie het vuur op mijnwerkers na een week van staking in de Marikana-witgoudmijn bij Rustenberg, zo'n honderd kilometer ten noordwesten van Johannesburg. Er vielen 34 doden.
Themba Hadebe/AP
In de Noord-Ierse plaats Londonderry worden op de katholieke feestdag Maria Hemelvaart (15 augustus) grote vuren ontstoken.
Clodagh Kilcoyne/Reuters
Afstudeerceremonie van de Kandahar University in Afghanistan. Rond de 200 studenten studeerden af in de verpleging, farmacie en medisch laboratoriumkunde.
Muhammad Sadiq/EPA
Een inwoner van Kalamos staat op straat tijdens een van de bosbranden in de regio ten noorden van Athene.
Yorgos Karahalis/AP
Een toerist fotografeert in de Roemeense Patriarchale Kathedraal in Boekarest. Kerkleiders van de Roemeense Orthodoxe kerk kwamen achter gesloten deuren bijeen om zich te beraden over stappen tegen de bisschop van Husi, Corneliu Barladeanu, die is verwikkeld in een seksschandaal.
Vadim Ghirda/AP
Een politiepatrouille rijdt op een shovel door een sloppenwijk in Niteroi, Rio de Janeiro. Duizenden veiligheidstroepen namen deze week deel aan acties tegen het groeiende geweld in de regio.
Leo Correa/AP
Enkele geredde migranten die via de Straat van Gibraltar de oversteek probeerden te maken van Marokko naar Spanje. De Spaande kustwacht heeft woensdag in 24 uur tijd ongeveer zeshonderd migranten van zee gered.
Jorge Guerrero/AFP
Met het aanbieden van een glas water troost een Filippijnse politieagent een man wiens broer in Manila werd doodgeschoten. Volgens de politie is hij vermoord in drugsgerelateerd geweld.
Dondi Tawatao/Reuters
Mexicaanse politie doet forensisch onderzoek bij lichaam van een man die in Acapulco op klaarlichte dag is doodgeschoten. Deze maand noteerde Mexico het hoogste aantal moorden in een maand tijd in twintig jaar.
Bernandino Hernandez/AP
Gekleed in de traditionele Chulapa-kleding vieren de inwoners van Madrid het feest Virgen de la Paloma.
Javier Barbancho/Reuters
Honkballer Mookie Betts van de Boston Red Sox krijgt een ijswaterdouche nadat hij met zijn slagbeurt de wedstrijd tegen St. Louis Cardinals besliste. De Red Sox wonnen met 5-4.
Maddie Meyer/AFP
Varkens worden het water ingedreven tijdens een dagelijkse oefening op een varkensboerderij in Shenyang, China.
Reuters
Op 23 en 24 september vindt in Sydney, Australië het wereldkampioenschap steekspel plaats. Ridders Luke Binks en Andrew McKinnon poseren in harnas voor de Harbour Bridge en het Opera House.
Dan Himbrechts/Reuters
Duiker Pierre Frolla test in zee bij Monaco een prototype van het duikpak Oceanwings. Met het innovatieve pak zweven duikers door het water.
Boris Horvat/AFP