Wielrennen

Samuel Sánchez mist Vuelta door positieve dopingtest

Wielrenner Samuel Sánchez is op 9 augustus positief bevonden bij een dopingcontrole buiten wedstrijden om. Dat meldt internationale wielerunie UCI op de website. Sánchez is voorlopig geschorst door zijn ploeg BMC. De Spanjaard kan nog een contra-expertise aanvragen. De 39-jarige Sánchez, bezig aan zijn achttiende seizoen als profrenner, werd betrapt op het groeihormoon GHRP-2. Vlak voor de Giro van dit jaar testten de Bardiani-renners Stefano Pirazzi en Nicola Ruffoni positief op hetzelfde middel. Sánchez zou zaterdag van start gaan in de Ronde van Spanje. BMC meldt dat zijn plek wordt ingenomen door de Belg Loïc Vliegen. „Alle onze renners en stafleden dienen zich te houden aan de hoogste ethische standaard en BMC is extreem teleurgesteld om dit nieuws te moeten delen aan de vooravond van de Vuelta”, stelt de ploeg in een verklaring. Sánchez geldt als één van de beste dalers van het peloton en was olympisch kampioen op de weg in 2008. In de Tour van 2010 werd hij als tweede geklasseerd achter Andy Schleck, nadat de oorspronkelijke winnaar Alberto Contador en nummer drie Denis Mensjov uit de uitslag waren geschrapt. In de Vuelta stond hij twee keer op het podium. (ANP)