Vitesse wint ook tweede eredivisieduel

In Kerkrade werd Roda JC met 1-3 verslagen. Vitesse won vorige week al eenvoudig van NAC Breda.

Tim Matavz (r) en Milot Rashica na de 0-1. Foto ANP

Vitesse heeft ook zijn tweede eredivisieduel gewonnen. In Kerkrade werd Roda JC met 1-3 verslagen.

De eerste kans in de wedstrijd was voor Vitesse, maar de kopbal van verdediger Guram Kashia werd door Roda-doelman Hidde Jurjes gekeerd. Vijf minuten voor rust was het wél raak: Vitesse-spits Tim Matavz ging na een fout van Frederic Ananou alleen op Jurjes af en faalde niet: 0-1.

Na rust kreeg verdediger Christian Kum namens Roda de kans op de gelijkmaker, maar hij mikte te hoog. In de 64ste minuut hadden de Limburgers meer geluk: een penalty - Rashica haalde Rosheuvel onderuit - van de van Feyenoord gehuurde Zweed Simon Gustafson verdween via doelman Remko Pasveer in het net.

Lang mocht Roda niet van de gelijkmaker genieten: vijf minuten later was het Thomas Bruns die Vitesse uit een mooie vrije trap weer op voorsprong zette. Tien minuten voor tijd gooide Kashia het duel met een kopbal in het slot: 1-3. Roda-invaller Gyliano van Velzen kreeg nog een goede kopkans, maar zijn inzet miste kracht.

Vitesse gaat het weekend in als koploper in de eredivisie. Roda blijft na twee duels puntloos.

    • Etienne Verschuren