ThuiskokOesteromelet

Tot slot een omelet uit China. Het recept vraagt om een eendenei, maar met een groot kippenei komt u ook een heel eind en doet u de Nederlandse pluimveesector ook een plezier. Chicken powder is gewoon in de supermarkt in potjes te koop, dus alle ingrediënten van dit gerecht zijn gemakkelijk te verkrijgen. Al zult u de oesters wel nog even zelf moeten openmaken.

Blancheer de oesters enkele seconden en laat uitlekken. Wok de selderij, koriander, ui en knoflook en voeg de oesters erbij tot ze gaar zijn. Zet alles opzij in een schaal. Klop de eieren los, ook het eendenei, en voeg peper, zout, bouillon, suiker, chicken powder en zetmeel toe. Doe de olie in de wok, giet de eieren erin en laat even bakken. Voeg dan de oesters toe. Vorm tot een omelet en serveer. Werk af met de julienne van lente-ui.