Meningsverschillen

Topman Indiaas techbedrijf Infosys doet stap terug

De topman van softwarebedrijf Infosys, een van de grootste techbedrijven in India, heeft ontslag genomen. Vishal Sikka, sinds 2014 bestuursvoorzitter van Infosys, stopt ermee vanwege meningsverschillen met de oprichters van het bedrijf, zo meldt persbureau AP. Sikka was de eerste topman die niet afkomstig was uit de zevenkoppige groep oprichters, met 12,75 procent van de aandelen nog steeds zeer invloedrijk binnen het bedrijf. In zijn openbaar gemaakte ontslagbrief klaagde Sikka over „kwaadaardige en persoonlijke aanvallen”. De oprichters, vooral Narayana Murthy, hadden veel kritiek op het management. Onder het bewind van Sikka zouden onder meer ongeoorloofde overnames zijn gedaan. Beleggers reageerden geschrokken op zijn ontslag. De beurskoers daalde bijna 8 procent. (AP)