Luchtvaart

‘Lufthansa wil deel van de vloot van failliet Air Berlin overnemen’

Luchtvaartmaatschappij Lufthansa wil circa negentig van de in totaal 140 vliegtuigen van zijn failliete branchegenoot Air Berlin overnemen. De onderhandelingen daarover beginnen nog deze week, meldt het dagblad Süddeutsche Zeitung. Air Berlin vroeg eerder deze week faillissement aan, nadat de Arabische grootaandeelhouder Etihad had laten weten niet langer geld te willen steken in het structureel verlieslatende bedrijf. Dankzij een overbruggingskrediet van 150 miljoen euro van de Duitse overheid kunnen alle vluchten voorlopig nog doorgaan. Lufthansa zou op de achtergrond al langer werken aan een overname van een groot deel van de routes, vliegtuigen en werknemers. Met de extra toestellen van Air Berlin erbij kan Lufthansa sneller zijn vluchtaanbod uitbreiden. (ANP)