Gijzelnemer Mediapark wilde zendtijd

Volgens het Openbaar Ministerie heeft de verdachte psychiatrische problemen.

In dit gebouw op het Mediapark was de gijzeling. Foto Remko de Waal/ANP

De 33-jarige man die afgelopen donderdag een vrouw gijzelde op het Mediapark in Hilversum, wilde zendtijd afdwingen. Dat heeft hij verklaard aan de politie, meldt het Openbaar Ministerie (OM). Vrijdag is de verdachte voorgeleid aan de rechter-commissaris. Hij blijft voorlopig vastzitten.

Volgens het OM heeft de verdachte psychiatrische problemen. Het beeld is nu dat hij boodschappen wilde delen die te maken hebben met zijn wanen. De man staat ingeschreven in de gemeente Den Haag en handelde volgens het OM alleen.

Arrestatieteam

Donderdag rond 8.00 uur gijzelde de verdachte op een parkeerplaats van het Mediapark een medewerkster van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO). Hij dwong haar met hem het pand binnen te gaan waar onder meer de studio’s van 3FM zitten.

De politie rukte massaal uit en na de inzet van een onderhandelaar en een arrestatieteam kon de man rond 9.30 uur worden aangehouden. De vrouw kwam met de schrik vrij. Ze verklaarde de man niet te kennen.

    • Maarten Dallinga