FrieslandCampina

Appelsientje verkocht aan Nederlandse investeerder

FrieslandCampina heeft een koper gevonden voor sap- en limonadedochter Riedel, bekend van merken als Appelsientje, DubbelFrisss, Taksi en Extran. Investeringsmaatschappij Standard Investment neemt de sappentak over van de zuivelproducent. Over de prijs die daarvoor wordt betaald, wil FrieslandCampina geen uitspraken doen.

Riedel stond de afgelopen tijd al in de etalage. De coöperatie wil zich richten op de kerntaak: de productie van zuivel. FrieslandCampina is eigenaar van merken als Campina, Friesche Vlag en Fristi. „De sappentak was al heel lang onderdeel van de coöperatie maar paste niet meer binnen de kernactiviteiten”, zegt een woordvoerder van het bedrijf.

Bij de sap- en limonadedochter werken tweehonderd werknemers. Voor hen heeft de overname geen gevolgen, zegt de woordvoerder. Riedel boekte in 2016 een jaaromzet van 125 miljoen euro en is marktleider op het gebied van houdbare en gekoelde vruchtensappen.

Standard Investment is een investeringsmaatschappij uit Amsterdam die zich richt op kleine en middelgrote bedrijven in Nederland en België. De maatschappij heeft onder meer belangen in Dutch Bakery (bekend van afbakbroden) en in Synres, een voormalig dochterbedrijf van DSM. (NRC)

    • Redactie