Dit waren deze week de beste verhalen uit de buitenlandse pers

In de Internationaal-nieuwsbrief deelt de buitenlandredactie van NRC dagelijks de meest opvallende en interessante verhalen die zij tegenkomt. Dit vonden we de vijf beste verhalen van deze week.

Holly Gramazio / Flickr by CC
 1. Vice ging mee met de demonsterende neonazi’s


  Het Amerikaanse Vice News ging mee met de neonazi’s die dit weekend demonstreerden in Charlottesville, Virginia. Erg knap werk, vindt Turkije-correspondent Toon Beemsterboer.

 2. Zo waarschuwde de Amerikaanse regering tijdens WOII voor fascisme

  Nog een stuk naar aanleiding van het drama in Charlottesville. Het uitblijven van een duidelijke veroordeling van de bloedige demonstraties in het Amerikaanse Charlottesville door extreem-rechts komt president Trump op veel kritiek te staan. Veelzeggend is een video die nu viral gaat: propaganda-materiaal van de Amerikaanse regering ten tijde van WOII tégen fascisme.

 3. Zo kunnen steden zich beschermen tegen aanslagen met voertuigen


  Hoe kunnen steden hun inwoners beschermen tegen aanvallen met voertuigen? The Guardian schreef er dit stuk over, naar aanleiding van de aanslagen in Spanje.

 4. Het nationaal-populisme in Europa is niet verslagen

  Frankrijk-correspondent Peter Vermaas tipt deze mooie productie van de Financial Times over drie verrassende Europese verkiezingen (de Nederlandse, de Britse en de Franse) en hoe het nationaal-populisme ondanks Pechtold, Corbyn en Macron nog niet over zijn hoogtepunt heen is.

 5. Wat gebeurde er met Giulio Regeni in Caïro?

  De New York Times maakte een indrukwekkende reconstructie van de moord op de Italiaan Giulio Regeni in Egypte. Het zwaar gemartelde lichaam van de 28-jarige promovendus werd in 2015 in Caïro aangetroffen. Duidelijkheid kwam er nooit, maar alles wijst naar de Egyptische veiligheidsdiensten.

 6. Stuur je tips in

  Onze redacteuren en correspondenten raden in deze nieuwsbrief altijd artikelen aan uit internationale media, die hen zijn bijgebleven. Ben jij een stuk tegengekomen dat we niet mogen missen? Stuur je tip naar nieuwsbrief@nrc.nl.