Atletiek

Bolt kampte niet met kramp maar met spierscheuring in afscheidsrace bij WK

De fysieke problemen die Usain Bolt troffen tijdens zijn afscheidswedstrijd in Londen blijken erger dan aanvankelijk gedacht. De Jamaicaanse topsprinter greep zaterdag in de WK-finale van de 4x100 meter als slotloper al snel naar zijn linkerbovenbeen, moest de race staken en beleefde zo een trieste aftocht. De eerste diagnose luidde dat Bolt was getroffen door kramp, maar onderzoek in het ziekenhuis bracht een flinke spierscheuring aan het licht. De dertigjarige atleet zette donderdag de MRI-foto op Twitter. „Helaas heb ik een scheur in mijn hamstring”, schreef Bolt. „Voor het herstel staat drie maanden. Normaal gesproken openbaar ik mijn medische rapport niet, maar nu hoorde ik mensen twijfelen of ik wel echt geblesseerd was. Ik heb mijn fans nooit bedrogen en het was mijn grote wens om op het WK nog één keer voor mijn fans te lopen.” (ANP)