Zeker veertig doden bij aardverschuiving Congo

Na weken van hevige regenval stortte de zijkant van een berg in bij een vissersdorp in het land.

Vissers langs de Congo-rivier. Dit is niet de plek waar de aardverschuiving plaatsvond. John Wessels/ AFP

Een aardverschuiving veroorzaakt door hevige regenval heeft in de Democratische Republiek Congo aan zeker veertig mensen het leven gekost. Dat meldt persbureau AFP op basis van de lokale autoriteiten.

De ramp gebeurde vlakbij een vissersdorp aan het Albertmeer, in het noordoosten van het land. Na weken van hevige regenval stortte de zijkant van een berg in bij het vissersdorp. Hulpverleners hebben tot nu toe dertig lichamen geborgen.

Het Albertmeer ligt op de grens van Oeganda en de Democratische Republiek Congo:

Sierra Leone

Aardverschuivingen doen zich vaker voor in deze regio. In 2010 vielen er 19 doden en in 2002 vielen vijftig doden bij soortgelijke incidenten.

Eerder deze week vielen in Sierra Leone zeker vierhonderd doden bij modderstromen. In de hoofdstad Freetown raakten duizenden mensen hun huis kwijt. Net als in de Democratische Republiek Congo zijn in Sierra Leone de modderstromen het gevolg van de hevige regenval in het land.

    • Maarten Back