De Thuiskok: Whiskey sour

Je ontkomt tegenwoordig niet meer aan een gin-tonic, anderen drinken het liefst een baco en er is een bepaald slag mensen dat zijn cola het liefst met een tikkie drinkt. Ikzelf heb het liefst een whiskey sour. De naam verklapt de aantrekkingskracht van deze klassieker die al sinds de 19de eeuw wordt gemaakt: de combinatie van de volle smaak van whiskey en de frisheid van het zuurtje van citroensap maakt dit tot een onweerstaanbare cocktail.

Het geheim van een echte goede variant is de toevoeging van eiwit, die het drankje een romige structuur en een ferme schuimkraag geeft. In veel bars en andere uitgaansgelegenheden hoeft u dat helaas niet te verwachten, maar thuis is het zo gedaan. Geloof me, dat is het waard. Doe alle ingrediënten in een shaker, klop het eiwit goed op en voeg vervolgens ijs toe. Shake hard en schenk uit in een glas gevuld met ijsblokjes. Garneer met een schijf sinaasappel.