Man aangehouden na gijzeling in NPO-gebouw

Hij had buiten een conflict met een vrouw, dat zich naar binnen verplaatste. Er zou een mes gevonden zijn.

Een politieauto bij het gebouw van de NPO. Foto Michiel van Beers/ANP

Op het Mediapark is een man aangehouden die in een NPO-gebouw een vrouw gijzelde. Dat meldt de politie op Twitter.

Twitter avatar PolitieDGV Gooi en Vechtstreek Verdachte in pand aangehouden door arrestatieteam, vrouw is opgevangen en wordt nagekeken door ambulancepersoneel. #hilversum

De gijzeling vond plaats in het gebouw waar onder meer de studio’s van zender 3FM zich bevinden. Nadat de man de vrouw buiten bedreigde, verplaatste het incident zich naar de binnenkant van het gebouw. Volgens de NOS is de vrouw een NPO-medewerkster, maar de politie heeft anders dan dat de verdachte een 33-jarige man zonder bekende woonplaats is niets bekendgemaakt over de identiteit van de twee.

De politie rukte in groten getale uit. Het gebouw werd afgezet en in de omgeving werd onderzoek gedaan. Volgens de NOS werden er op vijftig meter van het gebouw een mes en een tas gevonden, al kon de politie dat niet bevestigen. Een auto op de parkeerplaats, waarvan een deur openstond, werd onderzocht. Ook stuurde de politie een onderhandelaar naar de locatie.

Toen bleek dat de onderhandelaar geen resultaat boekte, is besloten een arrestatieteam naar binnen te sturen, zegt de politie. Dat kon de man overmeesteren. De politie kent zijn identiteit inmiddels, maar brengt daar nog geen informatie over naar buiten. Hij wordt verhoord om te ontdekken wat zijn beweegredenen waren. De vrouw heeft aan de politie verteld dat ze de man niet kent.

Twitter avatar niekfroma Niek Froma Het gebouw van NPO 3fm is afgezet. Veel politie. Binnen is mogelijk iemand met een wapen. https://t.co/7tQCZUkgIz

De uitzending van 3FM werd niet door het incident beïnvloed. Die vond op dat moment plaats vanaf een camping in Zeeland, zoals al gepland was. Ook bevonden de man en vrouw zich op een andere verdieping dan de studio’s in het gebouw.

    • Joram Bolle