Man (27) vast om ontucht met twee kinderen op buitenschoolse opvang

Zedenmisdrijf

Een 27-jarige medewerker van een kinderopvangverblijf in De Bilt heeft tijdens zijn werk ontuchtige handelingen verricht met twee kinderen. Dat heeft het Openbaar Ministerie woensdag bekendgemaakt op een speciaal daartoe georganiseerde informatiebijeenkomst voor ouders. De verdachte is dit weekeinde gearresteerd en heeft schuld bekend.

De werknemer van het verblijf, een vestiging van de landelijke kinderopvangketen Partou, zou de twee slachtoffertjes tot seksuele handelingen hebben gedwongen. Volgens het OM gaat het om twee zusjes. De zaak kwam aan het licht nadat hun ouders aangifte deden.

Het incident vond plaats op de buitenschoolse opvang van Partou, bedoeld voor kinderen van vier jaar en ouder. De verdachte was daar werkzaam als pedagogisch medewerker. Volgens het OM zijn er geen aanwijzingen dat de man vaker ontucht heeft gepleegd.

Binnen Partou is onthutst gereageerd, liet bestuursvoorzitter Katinka Reuling na afloop van de bijeenkomst weten. „De werknemer werkte hier al sinds 2012. Hij was een zeer gewaardeerde collega van onbesproken gedrag.” Ze voegde eraan toe dat er „geen enkele aanleiding is om te denken dat er meer mis is”.

Vermoedens over een misbruikzaak ontstonden woensdagochtend, toen Partou aankondigde dat „een incident” had plaatsgevonden op een vestiging in De Bilt. Daarbij zouden ook de politie en het OM aanwezig zijn, kondigde Partou aan.

    • Joost Pijpker