Marcel Kittel van Quick-Step naar Katusha

De sprinter won de afgelopen Tour maar liefst vijf etappes. Hij tekent een contract voor twee jaar.

Marcel Kittel in de groene trui.
Marcel Kittel in de groene trui. Foto Jeff Pachoud/AFP

Topsprinter Marcel Kittel verhuist van de Belgische ploeg Quick-Step naar wielerteam Katoesja-Alpecin. De momenteel rapste man op de fiets tekent bij de Zwitserse ploeg een contract voor twee jaar, meldt persbureau ANP.

Kittel won tijdens de afgelopen Tour de France maar liefst vijf etappes en was op weg naar winst van de groene trui toen hij na een val in de zeventiende etappe moest opgeven. In totaal won de spurter veertien etappe in de Ronde van Frankrijk en vier in de Giro d’Italia.

Lees ook: Zo’n kopman als Kittel willen ze allemaal wel

De Duitser was aan het eind van zijn tweejarige contract gekomen bij Quick Step. Hij kwam daarvoor onder meer uit voor het Nederlandse Skil-Shimano en later Team Giant-Alpecin. Hij vertrok daar nadat hij in 2015 na een reeks blessures niet werd meegenomen naar de Tour.

Team Katoesja had met Aleksander Kristoff al een topsprinter in huis, maar die rijdt volgend jaar voor UAE Team Emirates. De ploegleiding gaf aan te willen werken aan een sprinttrein voor Kittel. “We gaan hem op de best mogelijke manier ondersteunen zodat hij zijn successenreeks kan voortzetten”, aldus manager Jose Azevedo.