Man (27) vast om ontucht op buitenschoolse opvang

De pedagogisch medewerker van kinderopvangbedrijf Partou in De Bilt wordt verdacht van ontuchtige handelingen met twee kinderen.

Foto Roos Koole/ANP

Een 27-jarige medewerker van een kinderopvangverblijf in De Bilt heeft tijdens zijn werk ontuchtige handelingen verricht met twee kinderen. Dat maakte het Openbaar Ministerie woensdag bekend op een speciaal daartoe georganiseerde informatiebijeenkomst voor ouders. De verdachte is dit weekeinde gearresteerd en heeft schuld bekend.

De werknemer van het verblijf, een vestiging van de landelijke kinderopvangketen Partou, zou de twee slachtoffertjes hebben gedwongen handelingen op hem te verrichten. Volgens het OM gaat het om twee zusjes. De zaak kwam aan het licht nadat de ouders van de kinderen aangifte deden van de ontucht.

Het incident vond plaats op de buitenschoolse opvang van Partou, bedoeld voor kinderen van vier jaar en ouder. De verdachte was daar werkzaam als pedagogisch medewerker. Volgens het OM zijn er geen aanwijzingen dat de man vaker ontucht heeft gepleegd, of dat hij ontucht heeft gepleegd met andere kinderen die op de vestiging opvang kregen.

‘Man van onbesproken gedrag’

Binnen Partou is onthutst gereageerd op het nieuws, liet bestuursvoorzitter Katinka Reuling na afloop weten. “De werknemer werkte hier al sinds 2012. Hij was een zeer gewaardeerde collega van onbesproken gedrag”, aldus Reuling. Ze voegde eraan toe dat er “geen enkele aanleiding is om te denken dat er meer mis is”.

Vermoedens over een misbruikzaak ontstonden al woensdagochtend, toen kinderopvangbedrijf Partou aankondigde dat “een incident” had plaatsgevonden op een vestiging in De Bilt. Wat er precies was gebeurd, hield het bedrijf stil in afwachting van de informatiebijeenkomst. Daarbij zouden ook de politie en het OM aanwezig zijn, kondigde Partou aan.

Partou is naar eigen zeggen de grootste kinderopvangorganisatie van Nederland. De keten heeft meer dan driehonderd vestigingen, waarvan het grootste deel in de Randstad staat. Bij Partou werken meer dan drieduizend mensen, die samen zorgen voor ongeveer 26.000 kinderen.