Maatregel

Radicale imam Fawaz Jneid krijgt gebiedsverbod voor delen Den Haag

Foto Evert-Jan Daniels/ANP

De omstreden radicale imam Fawaz Jneid heeft dinsdag een gebiedsverbod gekregen van het ministerie van Veiligheid en Justitie en de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid. Het gebiedsverbod geldt voor een gebied in Transvaal en de Schilderswijk in Den Haag, waar de 53-jarige Jneid vaker predikt. De maatregel gaat binnen tien dagen in en geldt voor zes maanden. Jneid kan nog in beroep gaan. De imam predikt onder meer tegen homo’s en mensen die in zijn ogen de islam lasteren. Hij werd eerder als hoofdimam ontslagen uit de salafistische As Soennahmoskee, voor het sluiten van onwettige religieuze ‘shariahuwelijken’. Het ministerie vindt dat Jneid intolerantie en radicalisering in de hand werkt. (NRC)