Fipronilschandaal

28 miljoen besmette eieren in Duitsland; fipronil-pannenkoeken in Hongarije

foto Patrick Huisman / ANP

Er zijn veel meer besmette eieren in Duitsland terechtgekomen dan tot nu toe werd aangenomen. Volgens de Duitse krant Neue Osnabrücker Zeitung zijn er zo’n 28 miljoen fipronil-eieren vanuit Nederland geïmporteerd. De krant baseert zich op cijfers van een speciaal voedselveiligheidsbureau van de EU. Het Duitse ministerie van Economische Zaken ging eerder uit van een kleine 11 miljoen eieren. In Hongarije hebben de voedselautoriteiten bovendien een lading diepvriespannenkoeken uit Duitsland onderschept. De pannenkoeken waren gemaakt met fipronil-eieren. Het is de eerste keer dat in Hongarije met fipronil besmet voedsel opduikt. Hongarije was gewaarschuwd dat de partij pannenkoeken in aantocht was. (ANP)