Daniel Craig gaat toch voor vijfde Bond-film

De Britse acteur zei eerder nog dat hij “liever zijn polsen zou doorsnijden” dan nogmaals in de rol van de meesterspion te kruipen.

Daniel Crag in oktober 2015. Foto Fabrizio Bensch/Reuters

Daniel Craig gaat toch op voor een volgende ronde als James Bond. Zei de acteur eerder dat hij “nog liever zijn polsen zou doorsnijden” dan in de rol van 007 te kruipen, inmiddels is de Brit bijgedraaid.

Craig was dinsdagavond te gast in The Late Show van presentator Stephen Colbert. Op de vraag of hij zou terugkeren als James Bond antwoordde de acteur volmondig “ja”. Om daaraan toe te voegen: “Er wordt een hoop gespeculeerd, maar als ik ergens de waarheid vertel, dan is het wel tegen jou.”

Lange tijd was het de vraag of Craig ooit nog de rol van de meesterspion zou vertolken. Hij gaf na de fysiek zware opnames van de vorige James Bond-film, Spectre, aan nooit meer 007 te vertolken. Onder druk van een goede beloning lijkt dat argument nu toch vloeibaar geworden.

Bekijk hier het fragment uit The Late Show:

Film in 2019 in bioscopen

Craig zal daarom te zien zijn in de 25ste James Bond-film van producer Eon (alleen Never Say Never Again en het oorspronkelijke Casino Royale uit 1967 kwamen bij een ander productiehuis vandaan). Die moet op 8 november 2019 in de Amerikaanse bioscopen in premiere gaan, waarna de rest van de wereld zal volgen.

Lees ook ons interview met Daniel Craig: ‘Bond moet wel echt zijn’

Of Craig na de komende nog voor een zesde keer James Bond zal spelen, is opnieuw de vraag. Tegen Colbert zei de Brit: “Ik denk dat dit het is. Ik wil eruit gaan met een knaller en ik kan niet wachten.”

    • Jorg Leijten