Baanwielrennen

Duitser Bill Huck volgt René Wolff op als bondscoach

De Duitser Bill Huck is aangesteld als nieuwe bondscoach van de Nederlandse baanwielrenners. Hij volgt zijn landgenoot René Wolff op, die in maart na zeven jaar zijn contract vroegtijdig opzegde omdat hij in aanloop naar de Olympische Spelen van Tokio in 2020 onvoldoende ruimte voelde om in zijn ogen te doen wat nodig was om daar maximaal te presteren. Hij werd in juni aangesteld als prestatiemanager van sportkoepel NOC*NSF. Huck is momenteel nog in dienst als bondscoach van de Amerikaanse baanwielrenners, maar maakt per 15 september de overstap naar het Omnisport in Apeldoorn. Huck werd zelf wereldkampioen sprint in 1989 en 1990, en trainde na het beëindigen van zijn loopbaan de nationale selecties van Zuid-Afrika, Groot-Brittannië en de VS. „Ik krijg de kans om in Nederland met een sterk eliteteam te werken”, aldus Huck in een persbericht op de website van wielerbond KNWU. „Volgend jaar is het WK baanwielrennen in Nederland. Daar kunnen we laten zien hoe sterk de selectie is.” Bij de sollicitatieprocedure zijn diverse renners betrokken, onder wie Hugo Haak. „Het contact met Bill was vanaf het begin prettig”, aldus Haak. „Hij is een coach met veel ervaring. Wij zijn ervan overtuigd dat Bill de juiste kandidaat is om ons de komende jaren te begeleiden naar een hoger niveau.” (NRC)