West-Afrika

Zeker 312 doden en ruim 600 vermisten na modderstromen in hoofdstad Sierra Leone

Inwoners van Freetown kijken toe hoe een modderstroom door de stad kolkt. Foto Saidu Bah/AFP

Door modderstromen in Freetown, de hoofdstad van Sierra Leone, zijn maandag volgens het Rode Kruis minstens 312 mensen omgekomen. Het leger van het West-Afrikaanse land is ingezet om te helpen bij de reddingsoperatie. Het precieze aantal doden is onbekend, maar er worden nog zeker 600 personen vermist. In de dichtbevolkte hoofdstad Freetown ( 1,2 miljoen inwoners) regent het zes maanden per jaar. Veel van de arme buurten in het land hebben gebrekkige afvoersystemen, waardoor aanhoudende regenbuien veel schade aan kunnen richten. Beelden die op sociale media zijn gezet laten flinke modderstromen zien die door de straten van Freetown kolken. (NRC)

    • Maral Noshad Sharifi