De Thuiskok: Schotse eieren

Gehakt en eieren zult u niet snel associëren met exotische gerechten. Maar voeg ze samen en opeens heeft u een vogelnestje, ook wel Schots ei genoemd. Ze kunnen zowel warm als koud gegeten worden, als ze eenmaal klaar zijn.

Doe vier eieren in een steelpan, zet onder koud water tot 2 cm boven de eieren en breng aan de kook. Draai het vuur lager zodra de eieren beginnen te koken en laat 5 minuten koken. Zet vervolgens de eieren op ijswater gedurende minimaal 10 minuten. Pel de eieren. Doe worstvulling, gehakt, kruiden en mosterd in een kom en meng goed. Verdeel in vier gelijke delen en leg deze op een stuk vershoudfolie. Druk iets plat en leg vervolgens een gekookt ei op elke plak. Vouw de folie naar elkaar toe en draai voorzichtig strak, zodat de vulling rond het ei komt te zitten. Doe dit voor elk ei. Verwijder de folie. Klop vervolgens in een kom de twee overige eieren los met de melk, doe de bloem in een andere kom, en de panko weer in een andere. Haal de eieren eerst door de bloem en klop voorzichtig de overtollige bloem eraf. Haal door het losgeklopte ei en als laatste door de panko. Haal nogmaals door de eimengeling en de panko. Vul een frituurpan met olie en frituur de eieren op 170 graden goudbruin gedurende enkele minuten. Laat uitlekken op keukenpapier.