In beeld

Ruim 60 kinderen overleden in Indiaas ziekenhuis

Zestig kinderen overleden dit weekend in een ziekenhuis in de Indiase deelstaat Uttar Pradesh. De oorzaak is nog niet officieel vastgesteld, maar ouders beschuldigen het ziekenhuis ervan dat er onvoldoende aanvoer van zuurstof was vanwege een conflict tussen het ziekenhuis en de leverancier van de zuurstof.
Onder de ruim zestig kinderen die omkwamen, zijn 34 pasgeborenen.
Sanjay Kanojia/AFP
Mohammad Zahid verloor zijn 5,5-jarige dochter Khushi. Zij lag in het Baba Raghav Das Medical College Hospital in de stad Gorakhpur aan een zuurstofpomp. Mohammad Zahid zag haar door gebrek aan zuurstof langzaam sterven.
Sanjay Kanojia/AFP
De 46-jarige Manthala huilt als ze hoort dat haar maand oude zoon is overleden in het ziekenhuis.
Rajesh Kumar Singh/AP
De meeste kinderen die in het Baba Raghav Das Medical College Hospital lagen, waren ernstig ziek.
Sanjay Kanojia/AFP
Regionale autoriteiten hebben toegegeven dat er een conflict was tussen het Baba Raghav Das Medical College Hospital en de leverancier van zuurstof over onbetaalde rekeningen.
Cathal McNaughton/Reuters
De partij van premier Narendra Modi, die de macht heeft in de deelstaat, krijgt flinke kritiek. De overheid zou het hebben laten gebeuren, volgens critici.
Cathal McNaughton/Reuters
Hoewel de regionale autoriteiten toegeven dat er een conflict was, is het volgens hen goed mogelijk dat de kinderen een natuurlijke dood zijn gestorven.
Cathal McNaughton/Reuters
Een deel van de kinderen had een hersenontsteking. Het ziekenhuis staat bekend om zijn behandeling van die aandoening, die in het regenseizoen veel voorkomt onder de arme bevolking.
Cathal McNaughton/Reuters
Volgens de ouders moesten zij op donderdag met zelfopblaasbare zakken hun kinderen beademen omdat de zuurstoftoevoer werd afgesneden.
Sanjay Kanojia/AFP
Volgens de regionale minister van Volksgezondheid was gedurende twee uur sprake van te weinig druk in het zuurstofsysteem, waardoor er met de hand beademd moest worden. Van een tekort was "geen sprake".
Cathal McNaughton/Reuters
Bahadur Nishad houdt zijn zoontje Divaker (2) vast terwijl zijn vrouw Nandini een foto in haar handen heeft van hun andere zoon, Deepak (4), die op de intensive care van het ziekenhuis stierf.
Cathal McNaughton/Reuters
Rinki Singh (31) houdt een foto van haar 6-jarige dochtertje Aarushi omhoog. Aarushi was ook een van de dodelijke slachtoffertjes op de ic.
Cathal McNaughton/Reuters
Een kind slaapt op de vloer bij de ingang van de intensive care-afdeling van het Baba Raghav Das hospital.
Cathal McNaughton/Reuters
Premier Modi zegt dat de situatie nauw in de gaten wordt gehouden. Er wordt nu onderzoek gedaan naar de doodsoorzaak van de kinderen.
Cathal McNaughton/Reuters