Retail

Meubelzaken, keukenboeren en beddenwinkels blijven goed draaien

Verkopers van bijvoorbeeld meubels, bedden en keukens hebben ook dit jaar goede zaken gedaan in het tweede kwartaal. Waar een jaar eerder nog de grote steden de kar trokken, lieten nu juist de regio’s de sterkste groei zien. Dat blijkt uit onderzoek van INretail, de grootste brancheorganisatie van winkeliers in het non-foodsegment. De woonbranche kende een omzetgroei van 8,2 procent. Winkeliers profiteerden volop van de grote drukte op de woningmarkt en het hoge consumentenvertrouwen. Het sterkst presteerden verkopers van woningtextiel, zoals vloerbedekking en gordijnen. Hun verkopen namen met bijna 14 procent toe. Maar ook meubelwinkels, slaapspeciaalzaken en keukenfirma’s deden in de maanden april tot en met juni erg goede zaken. (ANP)