Retail

Meubelzaken blijven goed draaien, net als totale detailhandel

Verkopers van meubels, bedden en keukens hebben ook dit jaar goede zaken gedaan in het tweede kwartaal. Waar een jaar eerder nog de grote steden de kar trokken, lieten nu juist de regio’s de sterkste groei zien. Dat blijkt uit onderzoek van INretail, de grootste brancheorganisatie van winkeliers in het non-foodsegment. De woonbranche kende een omzetgroei van 8,2 procent. Winkeliers profiteerden van de grote drukte op de woningmarkt en het hoge consumentenvertrouwen. Het best ging het in de woningtextiel, zoals vloerbedekking en gordijnen (plus 14 procent). Winkeliers deden het over de hele linie goed. De detailhandel zette in juni 4,3 procent meer om dan in dezelfde maand een jaar eerder, bleek maandag uit cijfers van het CBS . (ANP)