Landa tekent voor twee jaar bij Movistar

Mikel Landa was ontevreden bij Team Sky. Hij miste op een seconde een podiumplek van de Tour de France.

Foto Benoit Tessier/Reuters

De 27-jarige wielrenner Mikel Landa maakt na dit seizoen de overstap van Team Sky naar Movistar. Hij heeft een contract getekend voor twee jaar. Dat maakte Movistar dinsdag bekend.

“Voor ons in het geweldig nieuws,” schrijft manager van de wielerploeg Eusebio Unzué op de website. “Met zijn leeftijd en wat hij heeft laten zien, zal hij het Spaanse wielrennen de komende jaren kunnen leiden.

Ontevreden

Het was al bekend dat Landa niet tevreden was bij Team Sky. Hij oogde tijdens de Tour de France dit jaar vaak frisser dan Tourwinnaar en teamgenoot Chris Froome. Zo sprintte hij in de 13e etappe weg van Froome. Dit kwam hem op een reprimande van de ploegleiding te staan omdat het niet de afspraak was. Hij moest zich aan het eind van de Tour wegcijferen en miste een podiumplek op een seconde.

Dit jaar won hij het bergklassement van de Giro d’Italia en de negentiende etappe. In 2015 eindigde hij al eens als derde in de ronde van Italië. Landa debuteerde in 2010 en reed eerder voor Euskaltel-Euskadi en Astana.

    • Belia Heilbron