Detailhandel

CBS: flinke groei winkelverkopen in de maand juni

De Nederlandse detailhandel heeft in juni 4,3 procent meer omgezet dan in dezelfde maand een jaar eerder. De verkopen (volume) waren 3,7 procent hoger, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De omzet van winkels in de non-foodsector groeide in juni met ruim 3 procent. De opbrengsten van winkels in doe-het-zelfartikelen, keukens en vloeren was ruim 9 procent hoger dan vorig jaar. Winkels in vrijetijdsartikelen zetten 3,6 procent meer om. Ook groeide de omzet van winkels in persoonlijke verzorging, winkels in kleding en winkels in schoenen en lederwaren. Winkels in consumentenelektronica zetten daarentegen ruim 4 procent minder om dan een jaar eerder. Sinds februari van dit jaar is de omzet van de elektronicawinkels onafgebroken lager dan een jaar eerder. (ANP)