conjunctuur

Duitse economie groeit sneller dan verwacht

Dankzij kooplustige consumenten is de Duitse economie iets sneller gegroeid dan analisten hadden verwacht. De plus kwam in het tweede kwartaal uit op 2,1 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, terwijl was gerekend op een groei van 1,9 procent. In vergelijking met de eerste drie maanden van dit jaar bedroeg de groei 0,6 procent. ING-econoom Carsten Brzeski stelt dat er weinig reden is te vermoeden dat er snel een einde komt aan het Duitse succesverhaal, dat wordt gedreven door een historisch lage werkloosheid en stijgende lonen. De groeicijfers zijn goed nieuws voor bondskanselier Angela Merkel met het oog op de parlementsverkiezingen van volgende maand. Haar partij, de christendemocratische CDU, gaat samen met partner CSU aan kop in de peilingen. (NRC)