Burkina Faso

Terreuraanval op Turks restaurant

Burkina Faso

De landen van de Sahel zijn een prooi voor jihadisten. De terreuraanval op een restaurant in Burkina Faso illustreert de dreiging.

Politiepatrouille in Burkina Faso Foto Ahmed Ouoba/AFP

Burkina Faso is weer doelwit geworden van terreur. Gewapende mannen drongen zondagavond schietend een Turks restaurant in de hoofdstad Ouagadougou binnen. Volgens de regering vielen er twintig doden, onder wie twee aanvallers. De aanval is nog niet opgeëist. Wellicht zit de terreurgroep Al-Mourabitoun, gelieerd aan Al-Qaeda in de Islamitische Maghreb, erachter. Zij wordt geleid door de Algerijn Mokhtar Belmokhtar en is uitgegroeid tot een van de sterkste jihadistische groepen in Noordwest-Afrika. Waarnemers opperen ook de mogelijkheid dat Burkinese jihadisten uit eigen land achter de nieuwe aanval zitten. (NRC)

    • Wim Brummelman