Broekenfusie

Moederbedrijf Lee en Wrangler neemt jeansmerk Dickies over

VF, moederconcern van de kledingmerken Timberland, Vans, Wrangler en Lee met een omzet van 11 miljard dollar, neemt het bedrijf achter Dickies over, in Europa vooral bekend als jeansicoon. Met de deal is 820 miljoen dollar gemoeid. Williamson-Dickie, zoals de eigenaar van Dickies heet, haalde vorig jaar een omzet van 875 miljoen dollar. VF gaat ervan uit dat het dit bedrag de komende vier jaar kan laten oplopen tot boven de 1 miljard. Het concern zag de omzet de voorbije jaren stagneren en is daarom bezig zijn portfolio te veranderen. Met de overname breidt VF uit in een segment waarin het vooralsnog een beperkte rol speelt: de werkkleding. Dickies, in Nederland populair geworden bij alternatieve jeugd, maakt kleding voor werknemers in onder meer de bouw en de zorg. (NRC)