Boom valt op menigte op Madeira: ’12 doden’

Ook raakten zeker 52 mensen gewond. Het ongeluk had plaats in Funchal.

Op het Portugese eiland Madeira zijn dinsdag zeker twaalf mensen om het leven gekomen toen een boom viel op een menigte. Ook raakten zeker 52 mensen gewond. Dat hebben Portugese autoriteiten laten weten, meldt persbureau Reuters.

Onder de doden was een kind. De Portugese autoriteiten hebben het dodental nog niet officieel bevestigd. De boom die omviel was een tweehonderd jaar oude eik.

Katholieke feestdag

De menigte liep door Funchal als onderdeel van het grootste religieuze festival van het jaar, het Festa de Nossa Senhora do Monte. De boom die omviel stond bij de iconische Kerk van Monte, net buiten de stad, waarvoor een groep mensen stond te wachten. Na het ongeluk werd de traditionele processie afgezegd. Jaarlijks komen er duizenden mensen af op het festival.

De Portugese premier Antonio Costa heeft zijn medeleven betuigd aan de nabestaanden. Madeira ligt op circa duizend kilometer van de Portugese kust.

Twitter avatar antoniocostapm António Costa Expresso as minhas condolências pelas vítimas do acidente na #Madeira. Os meus sentimentos aos familiares e amigos das vítimas. #Funchal

    • Casper van der Veen