Wielrennen boven de poolcirkel

Foto’s Jonathan Nackstrand/AFP

Een vierdaagse wielerronde vanuit Narvik steeds verder naar het noorden van Noorwegen, met Tromsø als prachtige finishplaats. Steeds vaker zoeken organisatoren van wielerwedstrijden naar een bijzonder decor voor hun evenement. Van het sluisje in Leidschendam in de BinckBank Tour tot het Vélodrome van Marseille in de Tour de France. Maar op weinig plekken zijn de plaatjes zo mooi als in de Arctic Race of Norway, sinds 2013 op de kalender van de internationale wielerbond UCI. Thor Hushovd won de eerste editie, Steven Kruijswijk een jaar later. Zondag ging de eindzege naar de Belg Dylan Teuns, winnaar van de eerste en laatste etappe. De renner van BMC won zijn derde rittenkoers op rij, na de ronden van Wallonië en Polen. (NRC)

    • Maarten Scholten