Voetbalbond

Smit en Gudde voorgedragen als topmannen bij proftak KNVB

Oud-Heraclesvoorzitter Jan Smit (71) wordt volgende maand voorgedragen als nieuwe president-commissaris van de KNVB. Ingewijden bevestigen berichtgeving van De Telegraaf daarover. De 62-jarige Eric Gudde, die dit najaar afzwaait als directeur van Feyenoord, is beoogd directeur betaald voetbal als opvolger van Bert van Oostveen. Daarmee komt een einde aan bijna een jaar waarin de proftak van de KNVB door een interim-directeur en twee commissarissen werd geleid. De benoeming van Smit, eerder voorzitter van Heracles Almelo, moet beslag krijgen op de Algemene Vergadering Betaald Voetbal op 4 september. De benoeming van Gudde gebeurt later in het najaar. Oud-werkgeversvoorman en PvdA-senator Niek Jan van Kesteren komy in de rvc van de KNVB. (NRC)

    • Bart Hinke