Turkse politie vindt vermoedelijk lichaam van vermiste Nederlander

De Turkse politie heeft maandag een lichaam gevonden waarvan wordt vermoed dat het gaat om de 22-jarige Joey Hoffman uit Haaksbergen die al enige tijd vermist wordt. Dat meldt de politie Overijssel op Twitter. De politie, die vanochtend door de Turkse autoriteiten werd geïnformeerd, heeft de familie van Hoffman inmiddels geïnformeerd over de vondst.

„We hebben de familie geïnformeerd dat een lichaam is gevonden in Turkije, het is nog niet zeker dat het om de vermiste Joey gaat,” aldus de politie op Twitter.

De NOS en het AD meldden op basis van een verklaring van de Turkse politie dat het om Hoffman zou gaan. Zijn lichaam zou zijn gevonden in een droge rivierbedding in het stadje Narlikuyu in het zuiden van Turkije. Het ministerie van Buitenlandse Zaken kon nog niet bevestigen of het daadwerkelijk om Hoffman gaat.

Hoffman werd sinds 8 juli vermist. Zaterdag vertrok zoekhondenstichting Signi met drie honden naar Turkije om een bijdrage te leveren aan de zoektocht naar de Nederlander. Hoffman was samen met een Nederlands echtpaar naar Turkije gereisd om het stel te helpen bij de bouw van hun huis in Narlikuyu. Nadat zij op 8 juli uit elkaar gingen, is niets meer van hem vernomen. Hij zou tussen 8 en 10 juli terugkomen naar Nederland maar kwam nooit aan. Hierop werd hij als vermist opgegeven.

In eerste instantie leek het erop dat het echtpaar ook vermist werd maar al snel kreeg de Nederlandse politie contact met de Nederlanders. Ze zijn vervolgens door de Turkse politie opgepakt en ondervraagd. (NRC)