Real wint eerste Clásico in Barcelona, rood Ronaldo

Real Madrid heeft zondag een grote stap gezet op weg naar de tweede prijs in het nieuwe voetbalseizoen. De Spaanse landskampioen en winnaar van de Champions League versloeg in de eerste wedstrijd om de Spaanse Supercup bekerwinnaar FC Barcelona. In Camp Nou werd het 1-3. Real won dinsdag al de Europese Supercup door Manchester United (winnaar van de Europa League) te verslaan. De return van de Spaanse Supercup in Madrid is woensdag.

Cristiano Ronaldo speelde zondag de hoofdrol. De Portugees kwam na een klein uur in het veld, toen Real al met 0-1 leidde. Barcelona kwam een kwartier voor tijd langszij, uit een strafschop van Lionel Messi. Barça drong daarna aan en leek op weg naar een voorsprong. Maar in counter sloeg Ronaldo toe, tien minuten voor tijd: 1-2. Hij vierde die treffer door zijn shirt uit te trekken. Daarvoor kreeg hij een gele kaart. Eén minuut later kon hij vertrekken, nadat hij zich volgens de scheidsrechter opzichtig had laten vallen in het strafschopgebied. Het leverde hem zijn tweede gele kaart op. Ronaldo gaf de scheidsrechter vervolgens een duw. Met die actie riskeert Ronaldo een schorsing van twaalf wedstrijden.

Real hield met tien man stand en uit een andermaal goed uitgevoerde counter schoot Marco Asensio op schitterende wijze raak: 1-3. (ANP)