Politie meldt vondst lichaam in Turkije

De politie heeft de familie van de vermiste Joey Hoffman geïnformeerd. Er wordt nog onderzocht of het om de Nederlander gaat.

De Turkse politie zoekt op 5 augustus naar Joey Hoffman. Foto AFP

De Turkse politie heeft maandag een lichaam gevonden en de politie in Overijssel hierover geïnformeerd. Er wordt nog onderzocht of het om de 22-jarige Joey Hoffman uit Haaksbergen gaat, die al enige tijd vermist wordt. Dat meldt de politie Overijssel op Twitter. De politie heeft de familie van Hoffman inmiddels geïnformeerd over de vondst.

Twitter avatar POL_Overijssel Politie Overijssel (1) Op verzoek van de Turkse politie hebben we zojuist de familie van Joey Hoffmann uit Haaksbergen geïnformeerd dat er in Turkije…
Twitter avatar POL_Overijssel Politie Overijssel (2) een lichaam is aangetroffen. Er wordt verder onderzoek gedaan door de Turkse politie, daar doen wij verder geen woordvoering over.
Twitter avatar POL_Overijssel Politie Overijssel (3) We hebben de familie dus geïnformeerd dat een lichaam is gevonden in #Turkije, het is nog niet zeker dat het om de vermiste Joey gaat.

De NOS en het AD meldden op basis van een verklaring van de Turkse politie dat het om Hoffman zou gaan. Zijn lichaam zou zijn gevonden in een droge rivierbedding in het stadje Narlikuyu in het zuiden van Turkije aan de Middellandse zee. Het ministerie van Buitenlandse Zaken kon nog niet zeggen of het daadwerkelijk om Hoffman gaat.

Vermist

Hoffman werd sinds 8 juli vermist. Zaterdag vertrokken nog drie speurhonden naar Turkije opzoek naar de Nederlander. De Turkse politie zocht al langer naar de Nederlander. Hij was samen met een Nederlands echtpaar naar Turkije gereisd om het stel te helpen bij de bouw van hun huis. Hij zou tussen 8 en 10 juli terugkomen naar Nederland maar kwam daar nooit aan. Hierop werd hij als vermist opgegeven.

In eerste instantie leek het erop dat het echtpaar ook vermist werd maar al snel kreeg de Nederlandse politie contact met de Nederlanders. Ze zijn vervolgens door de Turkse politie ondervraagd over de vermissing.

    • Belia Heilbron